perjantai 20. tammikuuta 2012

Ompelua ja tuunausta

Opiston kevätohjelmassa on useita ompelemiseen liittyviä kursseja.  Kaikenlainen kotoilu ja omin käsin tekeminen on nyt kovasti muodissa. Jos taidot ovat päässeet ruostumaan tai ei ole käytössä omaa ompelukonetta tai saumuria, silloin apu löytyy opiston kursseilta. Opistolla on pari omaa saumuria ja ompelukonetta ja Kiiruun koulun tekstiilityön luokan koneet ovat kurssilaisten käytössä.
Tuunaa uutta farkuista
Farkut tulivat muotiin 60-luvulla. Entisten nuorten sävellahjassa on useita kertoja muisteltu sitä, koska sai ekat farkut, millaiset ne olivat ja miten niiden käyttöön suhtauduttiin. Nyt farkut ovat kaiken ikäisten perusvaatetta.

Monet muistavat pieniksi tai epämuodikkaista farkuista tehdyt hameet. Lahkeet lyhennettiin, sisäsaumat avattiin ja eteen ja keskelle laitettiin kiila, jotta hame mahtuisi päälle.
Vanhoista farkuista voi edelleen tehdä niitä hameita ja muita vaatteita kuten esimerkiksi liivejä. Mutta niistä voi tehdä muutakin. Kaikenlaiset kassit ja laukat sekä esimerkiksi pienet iPad- tai kännykkäpussukat voi ommella farkkuhousuista tai pieneksi käyneestä farkkutakista.
Muhkea lattiatyyny, joka on täytetty styroksrouheella, sopii erinomaisesti löhöilypaikaksi nuoren omaan huoneeseen tai kesällä terassille. Kesäkalusteiden istuintyynyihin voi myös ommella uudet päälliset farkuista.
Kurssi alkaa
Helmikuun alussa opistolla alkaa Tuunaa uutta farkuista -kurssi. Kirjoista ja lehdistä löytyy paljon toteuttamiskelpoisia ideoita. Opettajan valmiit mallityöt toivottavasti auttavat myös ideoinnissa. Ompelemalla tehdyn ”muodonmuutoksen” lisäksi konekirjonnalla ja kankaanpainannalla saa nopeasti koristeellista ja värikästä pintaa.

Lappufarkuista olkalaukku treenikamoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti